Izazovi premera močvarnih prostora

Posted by:

Snimanje močvarnih prostora, periodično ili trajno poplavljenih, mestimično ili potpuno obraslih visokom vegetacijom, noćna su mora geodetskih stručnjaka.

Delimično do potpuno neprohodan prostor, nevidljivo tlo nejasnog i nepredvidivog oblika, vidljive ili skrivene vodene površine, obeležja su ovih prostora.

Nepristupačan i opasan močvarni teren

Kretanje po takvom prostoru često je nemoguće ili veoma otežano. Nebrojene opasnosti od vode, blata, insekata, gmizavaca ...

Opširnije →
0

Zasena staklenika i plastenika dronom

Posted by:

Da, moguće je.

Da, rezultati su odlični.

Da, pružamo usluge zasene dronom.

Primena dronova za zasenu

Uzastopnim preletima dronom XAG P100 Pro, primenom norme od 150 l/ha po preletu, postiže se zasena željene gustine.

Koristi se standardna boja za zasenu staklenika/plastenika i poštuju se preporuke proizvođača o potrebnim ukupnim količinama boje po jedinici površine.

Već sa dva preleta i količinom boje od 300 l/ha postižu se vidni efekti, gde je direktan prodor sunčevog svetla pretvoren u fino difuzno svetlo bez senki. Narednim ...

Opširnije →
0

Zašto je važno zatvaranje brazde?

Posted by:

Pravilno zatvaranje setvene brazde treba da omogući dobar kontakt semena sa zemljištem, istisne vazdušne džepove i sačuva zemljišnu vlagu optimalnim pritiskom.

Teško glinovito zemljište predstavlja najveći izazov za pravilno zatvaranje brazde. Na takvom zemljištu brazde često ostaju otvorene ili se nakon sušenja tla pojavljaju pukotine u pravcu setve. Nije retkost da seme uopšte ne bude uloženo u zemlju, već ostane razbacano na površini. U tim slučajevima do nicanja verovatno neće doći, pošto je seme izloženo suncu, vetru i pticama. Takvo zemljište ...

Opširnije →
0

Zašto je važno istovremeno nicanje biljaka?

Posted by:

Istovremeno nicanje preduslov je za visok prinos.

Biljke koje prve niknu imaju najveći potencijal. Svaki dan kašnjenja rezultira biljkama koje imaju slabiju startnu poziciju u borbi za svetlost, vodu i hranljive materije.

Kasnije nicanje može biti posledica više faktora kao što su manjak vlage, niska temperatura zemljišta, plitka ili nejednaka dubina setve, slab kontakt semena sa zemljištem, pokorica ili neki drugi faktor. 

Biljke koje su nikle istovremeno imaju i najveći potencijal za oplodnju, pošto će se sazrevanje i širenje polena odvijati u istom ...

Opširnije →
0

AGCO osnovao PTx

Posted by:

AGCO Corporation, globalni lider u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, danas je najavio osnivanje PTx, novog brenda koji će predstavljati portfolio proizvoda za preciznu poljoprivredu.

PTx udružuje snage vodećih brendova precizne poljoprivrede – Precision Planting i nove udružene kompanije PTx Trimble osnovane u saradnji sa Trimblom.

Precision Planting pridružuje se PTx Trimble u timu vodećih proizvođača sistema za preciznu poljoprivredu i dobija novi logo: PTx Precision Planting.

Precision Planting sisteme ...

Opširnije →
0

AGCO i Trimble Agriculture osnovali PTx Trimble

Posted by:

Čuvene kompanije AGCO i Trimble zajedničkim ulaganjem formirale su PTx Trimble, novu kompaniju posvećenu preciznoj poljoprivredi.

Preciznost i napredne Tehnologije u osnovi su imena nove firme. 

Trimble Agriculture sistemi za preciznu navigaciju i kontrolu radnih mašina koriste se u stotinama hiljada mašina širom sveta. Kombinovani sa AGCO JCA Technologies znanjem u oblasti automatizacije i autonomije, budući proizvodi PTx Trimble pomeriće granice precizne poljoprivrede na nove više pozicije. 

Proizvodi Opširnije →

0