XAG – Advancing Agriculture

Kineska kompanija XAG (ranije Xaircraft) osnovana je 2007. godine i spada među najstarije i vodeće proizvođače poljoprivrednih dronova za tretiranje useva.

Više od 80.000 XAG dronova tretiralo je preko 70.000.000 ha u preko 50 zemalja sveta. 

XAG dronovi ističu se po visokom kvalitetu i univerzalnosti. Bilo da radite zaštitu, prihranu ili setvu, bilo da koristite tečne ili granularne inpute, XAG dronovi izvršavaju sve zadatke

Primenjuju se u ratarstvu, povrtarstvu, voćarstvu, vinogradarstvu, hortikulturi, ribarstvu, …

XAG je prva kineska kompanija sa priznanjem za najbolju inovaciju u oblasti precizne poljoprivrede, dobijenim na forumu „Crop Science Awards 2019“ u  Londonu. 

Zašto XAG ?

Tri su ključna razloga za primenu XAG dronova u poljoprivredi: 

  • Funkcionalnost: Koristite XAG kada klasične prskalice ne mogu da se koriste (visoki usevi, tretiranje nakon kiše, nepristupačni tereni, selektivno tretiranje ciljanih površina).
  • Uštede: U poređenju sa klasičnim prskalicama štedite gorivo, vodu i hemijska sredstva. 
  • Bezbednost: Smanjen je kontakt operatera sa preparatima, nema oštećenja useva, smanjena kontaminacija zemljišta. 

Vodeći inovator

Vodeća uloga XAG-a ogleda se u pionirskim primenama mnogih rešenja, uključujući rotacione rasprskivače, RTK preciznost, automatske misije, pametne baterije, sistem vodenog hlađenja baterija, modularne elemente sistema. Preko 1000 inženjera i tehničara vredno radi na pronalaženju novih rešenja i usavršavanju postojećih.

Zahvaljujući rotacionim rasprskivačima lako se podešava veličina kapljice u rasponu od 60 do 400 µm. Promene se čine softverski, što omogućuje brzo prilagođavanje i optimalno prskanje. 

RTK tehnologija osigurava centimetarsku preciznost leta i rada u svim uslovima. XAG dron će pouzdano raditi u zadatim granicama, tretiraće useve isključivo u dozvoljenim zonama, zaustaviće prskanje ili rasturanje u zonama izuzeća, pouzdano će izbegavati uočene ili zadate prepreke. 

Sistem vodenog hlađenja omogućuje brzo punjenje pametnih baterija na terenu za samo 10 minuta. Baterije se mogu puniti odmah, bez čekanja na hlađenje i za čas su spremne za sledeću sesiju. 

Sistem za kontrolu leta XAG SuperX 4 omogućuje pouzdan i bezbedan rad danju i noću, održavanje stalne visine leta iznad useva, praćenje nagiba terena, ultrazvučno i lasersko izbegavanje prepreka. 

Svi elementi sistema rade u mreži međusobno povezanih objekata po Internet principu  (Internet of Things – IoT), bilo gde u prostoru, potpuno nezavisno od dostupnosti 4G mreže. 

Centralno mesto u sistemu je softver XAG One kojim se zadaju i prate parametri snimanja, prati razvoj misije, kontroliše stanje opreme. 

Zadaci se izvršavaju potpuno automatski, bez potrebe za ručnim upravljanjem, pri čemu je moguć istovremeni rad više dronova na istom polju. Na raspolaganju je više tipova automatskih misija, uključujući površinske, linijske, kružne i prilagođene. 

Dvostruka kontrola kvaliteta

Ime XAG garancija je kvaliteta i sinonim za poljoprivredne dronove za tretiranje useva. 

Vrhunskoj tehnologiji dodajmo dokazanu stručnost i nagrađivanu tehničku podršku Livone i dobijamo izuzetan komplet visoke tehnologije i pratećih usluga.

Svaki XAG dron pojedinačno se testira i prolazi rigorozne testove u fabrici, tako da kupac dobija proveren i pouzdan proizvod. Livona stručnjaci dodatno će proveriti sve elemente i konfigurisati sistem za kupca. 

Dobijate “ključ u ruke”, sistem koji se odmah može koristiti bez ikakvog daljeg prilagođavanja, podešavanja ili kalibracija.  

Koristite granice iz vaših navigatora

Tretirajte useve u istim granicama koje koriste i vaši traktori. Ako u vašim GNSS navigatorima imate unete granice tabli, možete ih koristiti za XAG. 

Ukoliko nemate precizne granice vaših proizvodnih tabli, oslonite se na naše geodetske usluge za preciznu poljoprivredu, kojima ćemo odrediti realne granice obradivih površina, zone izuzeća i eventualne prepreke. 

Zakažite prezentaciju

Pozovite nas za dodatne informacije i prezentaciju tehnologije i lično se uverite u kvalitet XAG dronova. 

Zbog velikog interesa prezentacije se održavaju prema unapred ugovorenom rasporedu. Zakažite termin na vreme.

Kliknite da pogledate još slika uređajaKliknite da pogledate još slika uređaja

(kliknite na sliku)

Pogledajte još: