Asset Manager – laki GIS klijent

Smart Desktop softvere čine laki klijenti namenjenih pregledu podataka, jednostavnijim analizama ili primenama na terenu, kada je korišćenje kompletnih desktop rešenja nepraktično ili previše zahtevno za mobilne računare.

UT Asset Manager obezbeđuje podskup funkcija za infrastrukturne mreže, kao što je mrežno planiranje, izmene alfanumeričkih podataka ili pregled podataka na mobilnim uređajima u poslovima održavanja.

UT Asset Manager može se smatrati kao “Explorer” za podatke o vašoj mreži. Dozvoljava pregled, pretraživanje, analizu i štampanje geografskih ili alfanumeričkih podataka. Grafički korisnički interfejs je redukovan u odnosu na desktop softver, kako bi omogućio što lakši rad na terenu. Krajnji korisnici imaju na rasplaganju samo ograničen skup ekranskih dugmadi koje obezbeđuju zadovoljenje određenih funkcija i procedura rada.

Ovaj laki klijent predstavlja ekonomično rešenje za planiranje scenarija razvoja mreže, pregled svih podataka ili izmenu alfanumeričkih podataka. Za terenske operativce posebno je značajna mogućnost preuzimanja podskupa iz centralne baze podataka, offline pregled na terenu, eventualne izmene i kasnija sinhronizacija sa glavnom bazom podataka.

Ključna funkcionalnost:

  • Pre-konfigurisani prikazi podataka
  • Upiti i prikaz svih tehničkih informacija o objektima infrastrukturne mreže
  • Mrežne analize (network tracing)
  • Komentarisanje i skiciranje (redlining)
  • Alfanumerička izmena podataka
  • Planiranje različitih scenarija razvoja mreže
Asset Manager - laki GIS klijent

Asset Manager – laki GIS klijent

 

Asset Manager - info panel

Info panel – informacije o izabranom objektu