Ekonomična totalna stanica za svakodnevne geodetske zadatke

Trimble M3 je ekonomična, lagana i kompaktna totalna stanica, sjajnih mernih osobina i bogate funkcionalnosti.

Ključne osobine:

  • Kompaktna, laka i robusna
  • Uglovne tačnosti 1″, 2″, 3″ i 5″
  • Pouzdana mehanika, napredna elektronika, vrhunska optika
  • Moćan terenski softver Trimble Access sa opcionim modulima za proširenje funkcionalnosti
  • Pregledan dodirni ekran u boji
  • Renomirana Nikon optika
  • Izbor optičkog ili laserskog viska

Trimble M3 je mehanička totalna stanica (bez motora za automatsku rotaciju), namenjena svakodnevnim geodetskim zadacima u katastru ili inženjerskoj geodeziji. Vrhunski softver Trimble Access, prisutan na svim Trimble totalnim stanicama i geodetskim GNSS prijemnicima, pruža bogat skup funkcija za premer, COGO proračune, upravljanje projektima, razmenu podataka. Na terenu se dobijaju gotovi podaci – sračunate koordinate tačaka, izravnati poligonski vlak ili rezultati brojnih drugih proračuna izvršenih u toku rada.

Čuvena Nikon optika zaslužna je za savršeno jasan prikaz, lako viziranje i merenje, bilo da koristite prizmu ili direktnu refleksiju sa objekta. Instrument nema kočnice i može se slobodno rotirati, a za fino pomeranje zaduženi su beskonačni položajni zavrtnji. Na prednjoj strani nalazi se veliki dodirni ekran u boji, na kojem je prikazan softver Trimble Access, dok se na poleđini instrumenta nalazi manji pomoćni ekran sa informacijama koje su potrebne u drugom položaju durbina.

Dve baterije obezbeđuju celodnevni rad na terenu, pri čemu se mogu zameniti bez isključenja instrumenta, jedna po jedna naizmenično. Za prenos podataka koristi se USB fleš memorija, tako da je prenos podataka trenutan i nije potrebno povezivati instrument sa računarom. Na raspolaganju je i veza putem USB kabla, mada se retko koristi. Bluetooth tehnologija omogućuje pristup Internetu posredstvom vašeg telefona ili povezivanje sa drugim instrumentima (GNSS ili totalne stanice) u cilju razmene podataka.

Trimble M3 dostupan je u više verzija uglovne tačnosti: 1″, 2″, 3″ i 5″. Takođe je raspoloživa i specijalna “zimska” verzija – Trimble M3 Winterized – namenjena radu na ekstremno niskim temperaturama.

Kliknite da pogledate još slika uređajaKliknite da pogledate još slika uređaja

(kliknite na sliku)