Kvadkopter nove generacije za inspekciju i kartiranje

senseFly albris je univerzalna letelica širokog spektra namena.

Odlikuje ga potpuna integracija više kamera u samom uređaju, koje omogućuju snimanje fotografija/video snimaka/termal foto i video materijala i to bez spuštanja letelice i zamene kamera.

Posebno ističemo elemente veštačke inteligencije koja obezbeđuje prepoznavanje okoline i izbegavanje prepreka. Zahvaljujući tome albris sam drži odstojanje od objekata kojij su predmet inspekcije, dok operater analizira video snimak u realnom vremenu, snima fotografije visoke rezolucije ili snima video/foto materijal termalnom kamerom.

Sa ovom letelicom moguće je snimati klasičan ortofoto ili vršiti inspekciju raznih objekata kao što su mostovi, dimnjaci, zgrade, industrijski objekti, itd. Glava letelice ima mogućnost rotacije gore-dole od -90 do +90 stepeni, što znači da može gledati ispod, ispred i iznad sebe, kako poželite, dok drugi multirotor sistemi mogu gledati samo ispod sebe, pošto im je kamera postavljena ispod.

Ugrađena je kamera od čak 38 megapiksela, koja omogućuje submilimetarsku tačnost snimka sa udaljenosti manje od 5m. Ortofoto može snimati u rezolucijama po važem izboru, uključujući ultravisoke rezolucije milimetarske tačnosti (>1 mm/piksel) ili centimetarske rezolucije (1 cm/piksel ili druge), zavisno od visine leta, odnosno potreba vaših projekata.

senseFly albris može da radi samostalno primenom autopilota, ali možete upravljati interaktivno preko dodirnog ekrana. Dovoljno je da klikom na ekran pokažete šta vas zanima, a on se sam okreće i usmerava, sve vreme održavajući bezbedno odstojanje od objekata. U toku rada sve vreme na vašem ekranu vidite ono što vidi albris i birate jednu od 5 navigacionih kamera (napred, nazad, levo, desno, dole) koje neprestano osmatraju okolinu.Tako se albris preporučuje kao veoma svestran i praktičan model, potpuno jedinstven na tržištu.

Pogledajte izabrane fotografije.
Kliknite na sliku za uvećan prikaz.