Vrhunski ručni GNSS za GIS sa integrisanim laserom

Ručni GNSS uređaj Trimble® Geo 7X pripada čuvenoj seriji Trimble GeoExplorer® koja serazvija još od 1995. godine. Geoexplorer je sinonim za GPS uređaje za GIS, rodonačelnik ove tehnologije, danas na vrhu kao GNSS za GIS koji podržava sve satelitske sisteme i poseduje funkcionalnost bez premca.

Trimble Geo7x odlikuje univerzalan hardver koji se može konfigurisati za merenja različite tačnosti: 1 cm, 10 cm (model H-Star) ili podmetarsku tačnost (obično oko 0,5m). Interni prijemnik od 220 kanala omogućuje prijem GPS signala ili GNSS (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS), prema vašem izboru. Prilikom naručivanja opredeljujete se za nivo tačnosti i prijema satelitskih signala.

Ako se opredelite za osnovni model sa nižim nivoom tačnosti ili prijema signala, uvek ga možete unaprediti jednokratnom doplatom i poboljšati tačnost ili osigurati prijem signala sa svih dostupnih satelitskih sistema (Floodlight tehnologija). Sve je već ugrađeno i opcija se aktivira softverskim putem. Takođe možete naknadno dokupiti laserski daljinomer koji se montira sa donje strane antene i tako integriše u celovit sistem za GNSS i lasersko merenje (Flightwave tehnologija).

Za laku komunikaciju sa periferijama, računarima i Internetom zadužene su integrisane tehnologije za bežično povezivanje: Bluetooth, GPRS/UMTS/EDGE/UMTS/HSPA+/CDMA/EV-DO i WiFi 802 11b/g.

Dodajmo tome i ugrađenu kameru visoke rezolucije i pred vama je ručni sistem za prikupljanje svih vrsta GIS podataka: pozicije, alfanumeričke atribute, laserska merenja i multimedijalne informacije.

Ključne osobine:

 • Trimble Flightwave tehnologija za indirektno pozicioniranje
  Lako i produktivno prikupljanje podataka o objektima merenjem iz daljine zahvaljujući integrisanom laserskom daljinomeru
 • Trimble Floodlight tehnologija redukcije satelitske senke
  Više pozicija i povećana tačnost u zaklonima zahvaljujući prijemu satelitskih signala sa svih dostupnih sistema
 • Visoka tačnost i pouzdanost
  Sve je dostupno, izbor je samo vaš – izaberite model koji obezbeđuje potrebnu tačnost za vaš projekat, dok robusna konstrukcija osigurava uspešan rad u svim vremenskim uslovima.
 • Integrisane bežične komunikacije
  Budite na Internetu, na vezi sa vašim računarom ili periferijama – uvek i bilo gde
 • Kompletno rešenje za prikupljanje podataka
  Fleksibilne softverske opcije za prikupljanje, obradu i upravljanje podacima.

(kliknite na sliku)