Geodetska tačnost na vašem dlanu

Geo7X je napredni ručni GNSS rover koji otvara novo polje primene u geodeziji, zahvaljujući konceptu klasičnog geodetskog rovera u formi ručnog robusnog uređaja. Sa internnom kamerom i laserskim daljinomerom donosi revolucionarne promene u GNSS geodetski premer.

Izdvajamo sledeće ključne funkcije:

  • Ručni uređaj centimetarske tačnosti
  • Interni dvofrekventni GNSS prijemnik i antena
  • Ugrađen laserski daljinomer za indirektno merenje nepristupačnih ili opasnih lokacija
  • 220 kanala i R-Track tehnologija za superioran prijem i praćenje GPS i GLONASS signala
  • Veliki pregledni kolor ekran dijagonale 10,7 cm (4,2 inča)
  • Integrisane 3G, Wi-Fi i Bluetooth bežične komunikacije

Trimble Geo7x kombinuje funkcionalnost klasičnog geodetskog rovera uz jednostavnost i udobnost ručnih GNSS uređaja. Može se montirati na karbonski štap sa spoljnom antenom i koristiti kao standardni geodetski rover. Kada se skine sa štapa, Geo 7x automatski prelazi na rad sa integrisanom antenom i postaje ručni RTK rover visoke tačnosti.

Zahvaljujući naprednim komunikacionim opcijama stalno je povezan na Internet, što omogućuje prijem RTK korekcionih signala, sinhronizaciju podataka teren-biro ili korišćenje drugih web servisa, uključujući i standardni e-mail. Za RTK premer povezuje se na mreže permanentnih stanica, kao što su AGROS i slične.

Robusne konstrukcije je, otporan na pad, prašinu i mlazeve vode. Sa klimo-mehaničkim specifikacijama  IP65 i MIL-STD-810F spreman je za rad u najtežim uslovima. Kao ručni uređaj može se lako poneti na nepristupačne i teško prohodne terene i obezbediti rezultate visoke tačnost na lokacijama gde se klasičan rover na štapu ne može koristiti.

Interna kamera i laserski daljinomer

  • Koristite kameru za fotografisanje snimljenog detalja za izvanrednu foto dokumentaciju vaših projekata
  • Ugrađen laserski daljinomer, u kombinaciji sa internom kamerom koja se koristi za viziranje, omogućuje indirektna merenja nepristupačnih i opasnih područja
  • Po prvi put koristite GNSS za snimanje ivica zgrada, detalja pod krošnjom ili u šumi, kućnih priključaka ili drugog detalja u ograđenim posedima, razne detalje sa druge strane prometnog autoputa, reke, klanca ili jarka, snimite granicu vodenog ogledala u opasnim područjima (strma i nepristupačna obala, močvara, blato i plavni teren) i slične lokacije.